Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Bratislave pre svetový deň sprievodcov organizujú prehliadky mesta

Bratislavský hrad, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

V sobotu (22. 2.) od 10.00 h sa môžu záujemcovia zúčastniť prehliadky, pri ktorej spoznajú osobnosti Bratislavy.

Bratislava 19. februára (TASR) – V Bratislave organizujú pri príležitosti Svetového dňa turistických sprievodcov (21. 2.) najbližší víkend sériu bezplatných prehliadok hlavného mesta. Určené sú aj pre Bratislavčanov a niektoré i pre deti. TASR o tom informovali z Bratislavskej organizácie cestovného ruchu - Bratislava Tourist Board.

V sobotu (22. 2.) od 10.00 h sa môžu záujemcovia zúčastniť prehliadky, pri ktorej spoznajú osobnosti Bratislavy. Miesto stretnutia je naplánované pred turistickým informačným centrom na Primaciálnom námestí. O 14.00 h bude od Morového stĺpu na Rybnom námestí putovať prehliadka určená pre deti s názvom Putovanie storočiami – Habsburgovci. Na rovnakom mieste a v rovnakom čase sa začne prehliadka aj na tému Hudobná Bratislava. O 15.00 h je naplánovaná prehliadka Zakliata Železná Studnička, ktorá sa začne na Ceste na Červený most, na konečnej zastávke trolejbusov.

V nedeľu (23. 2.) o 10.00 h sa začne na Primaciálnom námestí pred turistickým informačným centrom prehliadke bez témy. O 13.00 h na rovnakom mieste budú sprievodcovia so záujemcovia putovať po stopách divadelnej tradície v Bratislave. Pred kostolom v Podunajských Biskupiciach na Trojičnom námestí bude o 15.00 h prehliadka na tému Kostola sv. Mikuláša. Na Primaciálnom námestí o 16.00 h bude pre záujemcov pripravená aj prehliadka na tému veľké lásky Bratislavy. Účasť je bezplatná a na jednotlivé prehliadky sa nie je potrebné prihlasovať.

Prehliadky pripravili okrem Bratislava Tourist Board aj Slovenská spoločnosť sprievodcov cestovného ruchu a Asociácia sprievodcov Bratislavy.