Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Bratislave prenasledovala polícia vozidlo s nelegálnymi migrantmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Polícia konštatuje, že pri služobných zákrokoch nedošlo k zraneniu žiadnej osoby.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Polícia vo štvrtok popoludní prenasledovala dve autá. Informáciu prijala polícia od zmiešanej maďarsko-slovenskej hliadky z Maďarska s tým, že u oboch vozidiel bolo podozrenie na prevádzanie nelegálnych migrantov. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti.

Obe vozidlá vošli na Slovensko cez hraničný priechod Čunovo – Rajka. "Jedno z vozidiel bolo zastavené hliadkou pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) v Bratislave na diaľnici D2 v blízkosti mosta Lanfranconi. V tomto vozidle sa nachádzal 31-ročný prevádzač gruzínskej národnosti spolu s piatimi osobami pôvodom zo Sýrie," konštatuje polícia.

Druhé z prenasledovaných vozidiel smerovalo ďalej po diaľnici D2 do Českej republiky. Vodič vozidla na výzvy polície nereagoval, a preto policajti diaľničného oddelenia Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave použili päť varovných výstrelov. Hliadkam PMJ, diaľničného oddelenia a českej polície sa podarilo prenasledované vozidlo zastaviť neďaleko štátnej hranice na území Českej republiky. V zastavenom vozidle sa nachádzal 39-ročný prevádzač z Gruzínska a sedem nelegálnych migrantov zo Sýrie.

Polícia konštatuje, že pri služobných zákrokoch nedošlo k zraneniu žiadnej osoby. V oboch prípadoch boli prevádzači a migranti obmedzení na osobnej slobode a odovzdaní cudzineckej polícii na ďalšie procesné úkony.