Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislave pripravujú plán dopravnej obslužnosti

Na snímke nové trolejbusy. Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Verejnosť sa môže zapojiť do anonymného dotazníka do 15. októbra a odpovedať tak na otázky týkajúce sa využitia služieb verejnej dopravy.

Bratislava 27. septembra (TASR) – V Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji (IDS BK) sa pripravuje Plán dopravnej obslužnosti, ktorý má zanalyzovať prepravné zvyky cestujúcich a ukázať, aké sú trendy vo využívaní verejnej dopravy v hlavnom meste a jeho okolí. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy Eva Kukurová.

"Plán dopravnej obslužnosti dá odpovede na to, ako rozvíjať verejnú dopravu (trasy spojov, časové intervaly spojov v špičke a cez víkendy) v kraji tak, aby bola efektívna a zároveň spĺňala požiadavky cestujúcich," vysvetlila hovorkyňa. Ako časť podkladových informácií pre pripravovaný plán majú poslúžiť aj výsledky anonymného dotazníka, ktorý je dostupný na webovej stránke IDS BK. Dotazníky budú spracované a vyhodnotené v spolupráci so Žilinskou univerzitou v Žiline.

Verejnosť sa môže do anonymného dotazníka zapojiť do 15. októbra a odpovedať tak na otázky týkajúce sa využitia služieb verejnej dopravy. Od respondenta sa napríklad zisťuje, aký druh dopravy využíva na území Bratislavského kraja, ako často a kedy využíva verejnú osobnú dopravu, či je spokojný s časovými intervalmi medzi spojmi a s počtom spojov počas pracovných i voľných dní.

Taktiež či nadväznosť spojov je vyhovujúca alebo aké zastávky MHD, prímestskej autobusovej dopravy a železničnej dopravy nevyhovujú a sťažujú prestup zdravotne postihnutým, starším ľuďom i matkám s kočíkmi.