Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

V Bratislave sa konala zbierka pre deti v Afrike

Foto: TASR/AP Photo

Tí, ktorí sa nestretli s tímom UNICEF osobne, majú šancu prispieť aj naďalej prostredníctvom internetu.

Bratislava 21. decembra (TASR) – Detský fond UNICEF Slovensko vďaka zbierke v dvoch bratislavských nákupných centrách pripravil 2354 darčekov pre chudobné deti v afrických krajinách, kam Vianoce bežne neprichádzajú. Niektoré darčeky môžu zmeniť či dokonca zachrániť život detí.

"Zbierka v partnerských centrách Avion Shopping Park a Central prebehla v troch dňoch celkove počas piatich hodín a vyzbieralo sa 627,25 eura," uviedol pre TASR Tomáš Turčan z UNICEF.

Podľa neho darcovia sami rozhodli, na aké komodity deťom prispejú. Najväčší záujem mali o zabezpečenie vakcín na predchádzanie smrteľným ochoreniam, aj špeciálnych moskytiér, ktoré zabraňujú prenosu malárie. Medzi darčekmi sú aj potreby do školy. So zámerom podporiť túto akciu sa členmi tímu UNICEF na chvíľu stali moderátori Martin Pyco Rausch a Lenka Šóošová i herečky Lucia Siposová a Kristína Svarinská. Špeciálnou úlohou pomohol aj dobrovoľník pochádzajúci zo Somálska, ktorý sa zmenil na Santa Clausa.

Darcovia si odniesli originálny certifikát s konkrétnou informáciou, na aký darček pre deti prispeli. Podľa množstva vydaných certifikátov a výťažku zbierky vyskladní UNICEF presný počet darčekov pre život. Následne ich celosvetový detský fond doručí prostredníctvom svojej siete špecialistov a terénnych pracovníkov tam, kde realizuje svoje programy pre hendikepované deti.

Tí, ktorí sa nestretli s tímom UNICEF osobne, majú šancu prispieť aj naďalej. Darček pre život deťom v núdzi je možné poslať aj jednoduchým spôsobom cez internet na stránke www.unicef.sk/darcek-pre-zivot/. Tam je aj popis všetkých 15 komodít, na zakúpenie ktorých možno prispieť.