Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Bratislave sa počas 17. novembra koná Koncert pre všímavých

Na archívnej snímke Jana Kirschner. Foto: TASR Dano Veselský

Koncert otvoril o 17.00 h Slovenský komorný orchester, s ktorým zaspievali Jana Kirschner a Michal Kaščák. Zastúpenie počas podujatia budú mať aj židovská menšina či rusínska kultúra.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Počas štvrtkového Dňa boja za slobodu a demokraciu sa na bratislavskom Námestí SNP koná Koncert pre všímavých. Ide o spoločný projekt festivalov Pohoda a Konvergencie, ktorý si prišli pozrieť osobne stovky ľudí.

Koncert otvoril o 17.00 h Slovenský komorný orchester, s ktorým zaspievali Jana Kirschner a Michal Kaščák. Zastúpenie počas podujatia budú mať aj židovská menšina či rusínska kultúra. Záver koncertu bude patriť súčasnejším žánrom, zahrajú B-Complex a ukrajinská speváčka Alina Pash. Koncert pre všímavých je súčasťou Festivalu proti násiliu.

Vo štvrtok popoludní sa na viacerých miestach v Bratislave uskutočnili i zhromaždenia, pietne spomienky či protesty. Podľa predsedu OKS Ondreja Dostála, ktorá jeden zo zhromaždení organizovala, je dôležité pripomínať si udalosti spred 33 rokov.

Podvečer sa koná aj benefičný koncert s názvom Rádio Devín proti násiliu v priestoroch Slovenského rozhlasu.