Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Bratislave sa budú seniori cez leto vzdelávať

Ilustračná foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Projekt Letnej Bratislavskej univerzity seniorov financuje mesto Bratislava, pre seniorov je bezplatná. Druhý ročník letnej školy pre seniorov sa začne 13. augusta a potrvá do 22. augusta 2012.

Bratislava 23. júla (TASR) - Bratislavskí seniori sa budú môcť aj toto leto vzdelávať v rámci letnej univerzity, ktorú organizuje mesto Bratislava a Centrum ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského (CĎV UK). Letná Bratislavská univerzita seniorov nadviaže na minuloročný pilotný projekt.

Druhý ročník letnej školy pre seniorov sa začne 13. augusta a potrvá do 22. augusta 2012. Priaznivci histórie sa môžu aj tentoraz tešiť na zaujímavé prednášky odborníkov o vývoji hlavného mesta, jeho priemysle či najnovších archeologických výskumoch. Prednášky sú rozdelené do štyroch cyklov, vždy od 14.00 h do 16.00 h v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.

"Rok 2012 je Európskym rokom aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami. Každý rok rozširujeme svoje vzdelávacie programy pre seniorov a nielen pri tejto príležitosti sme sa už po druhý raz rozhodli spolupracovať s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy a spestriť našim seniorom letné dni," uviedla riaditeľka CĎV UK Janka Chládecká.

Letná Bratislavská univerzita

Projekt Letnej Bratislavskej univerzity seniorov financuje mesto Bratislava, pre seniorov je bezplatná. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 1. augusta 2012 na pracovisku prvého kontaktu na prízemí v budove bratislavského magistrátu.

Slávnostné otvorenie letnej univerzity sa uskutoční v pondelok 13. augusta o 14.00 h v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca za účasti riaditeľky CĎV UK a I. námestníčky primátora Bratislavy Viery Kimerlingovej. Na seniorov následne čaká prvá prednáška o sídelnom vývoji v slovanskej dobe na území Bratislavy.