Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislave sa v minulom roku narodilo 5696 detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Napriek tomu, že v spoločnosti vládne stereotyp, že v Bratislave sa rodí málo detí, stále je na tom s prirodzeným prírastkom 1,29 lepšie ako celoslovenský priemer.

Bratislava 24. februára (TASR) - V Bratislave sa v minulom roku narodilo celkovo 5696 detí a zomrelo 4401 obyvateľov. TASR o tom informovala bratislavská mestská časť Karlova Ves s odvolaním sa na údaje zo Štatistického úradu SR. V prípade samotnej Karlovej Vsi sa v minulom roku narodilo 408 Karlovešťanov a 238 zomrelo.

"Napriek tomu, že v spoločnosti vládne stereotyp, že v Bratislave sa rodí málo detí, stále je na tom s prirodzeným prírastkom 1,29 lepšie ako celoslovenský priemer, ktorý dosiahol hodnotu iba 1,06," uviedol hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes. Slovenské štatistiky podľa jeho slov dlhodobo potvrdzujú pokles pôrodnosti na Slovensku, no v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa pomer narodených a zomretých ľudí pohyboval vysoko nad celoslovenským priemerom. Narodilo sa tu viac chlapcov.

"Počet narodených detí 408 v pomere k zomretým 238 Karlovešťanom vytvoril prirodzený prírastok 1,71. Zaujímavosťou je, že sa narodilo viac chlapcov, konkrétne 218, dievčat prišlo na svet 190," podotkol hovorca.