Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Bratislave sa zrazil vlak s autom, mladá spolujazdkyňa zomrela

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Tragická dopravná nehoda sa stala na ceste v smere na Devínske jazero. Vodič Škody Fabie podľa polície vošiel na nechránené železničné priecestie, keď signalizačné zariadenie hlásilo príchod vlaku.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Tragická dopravná nehoda sa dnes približne o 16.00 hod stala na ceste v smere na Devínske jazero, kde sa zrazil nákladný vlak a osobné vozidlo. Vodič Škody Fabie podľa polície vošiel na nechránené železničné priecestie v čase, keď svetelné aj zvukové signalizačné zariadenie ohlasovalo príchod vlaku. Nehodu neprežila 16-ročná spolujazdkyňa.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Františka Peczára vodičovi auta sa mal vypnúť motor a tak sa zrazil s idúcim vlakom. Pred zrážkou podľa polície vodič aj s jedným spolujazdcom vystúpili. "Takéto šťastie však nemala len 16-ročná spolujazdkyňa, ktorá v súčasnosti z nezisteného dôvodu zostala vo vozidle," uviedol Peczár. Mladé dievča bolo s ťažkými zraneniami prevezené do nemocnice, kde zraneniam podľahlo.

Škoda na vozidle sa odhaduje na 5000 eur a na vlaku 1000 eur. V súčasnosti sa na mieste nachádzajú dopravní policajti, ktorí dokumentujú dopravnú nehodu. Podľa Dany Šebestovej z Prezídia hasičského a záchranného zboru Ministerstva vnútra SR na mieste tiež zasahuje deväť príslušníkov bratislavského hasičského a záchranného útvaru, dve hasičské vozidlá a hasičský útvar Závodu protipožiarnej ochrany železníc.

Príslušný vyšetrovateľ po zdokumentovaní nehody začne trestné stíhanie obhliadkou miesta činu. "Čo bolo príčinou tejto dopravnej nehody, prečo vozidlo zastalo na železničnom priecestí v čase, keď išiel vlak a prečo mladé dievča nevystúpilo z vozidla, ukáže až ďalšie vyšetrovanie," dodal Peczár.