Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Bratislave uvedú premiéru rozprávky Luskáčik

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Rozprávkový príbeh autora Ernsta Theodora Amadea Hoffmanna je často uvádzaný vo forme baletu. Tentoraz dostane bábkovú podobu.

Nitra/Bratislava 1. novembra (TASR) – Staré divadlo Karola Spišáka (SDKS) v Nitre pripravuje premiéru rozprávky Luskáčik. Konať sa bude 6. novembra v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

Rozprávkový príbeh autora Ernsta Theodora Amadea Hoffmanna je často uvádzaný vo forme baletu. Tentoraz dostane bábkovú podobu. „SDKS prináša jeho divadelnú adaptáciu v čase, keď oslavuje 70. výročie svojho vzniku. Na spoluprácu bola prizvaná bulharská režisérka Biserka Kolevska, ktorú na tomto príbehu priťahuje najmä krehká hranica medzi realitou a svetom fantázie. Svetom, v ktorom je možné všetko,“ skonštatovali tvorcovia inscenácie.

Režisérka v inscenácii využíva mystiku až strašidelnosť, diváci sa však podľa tvorcov nemusia báť, že by sa boj dobra so zlom neskončil šťastne. „Deti aj dospelí tak opäť raz majú príležitosť pocítiť silu rozprávok, v ktorých dobro zaslúžene víťazí. Prácou s bábkami, využitím masiek, veľkolepých kostýmov a celkovým dôrazom na výtvarnú stránku nadväzuje inscenácia na našu aktuálnu dramaturgiu,“ uviedlo SDKS.