Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V bratislavskej Karlovej Vsi pribudol nový multifunkčný park

Bratislava má ďalšie živé miesto - v Karlovej Vsi vznikol multifunkčný športový park 6. mája 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Súčasťou nového verejného priestoru je aj multifunkčná zóna pre rôzne športy, relaxačná či detská zóna.

Bratislava 6. mája (TASR) – V bratislavskej Karlovej Vsi pribudol na dlho nevyužívanom pozemku nový multifunkčný park. Na začiatku Karloveskej ulice oproti Kostolu sv. Michala ho vybudovalo hlavné mesto v spolupráci s mestskou časťou a Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB). Priestor je rozdelený na niekoľko zón a ponúka viaceré možnosti na šport i oddych.

"Park sme naprojektovali tak, aby zaplnil prázdne miesto na frekventovanom mieste aponúkol všetkým generáciám možnosti na šport či oddych. Najväčšou výzvou bolo dostať do parku čo najviac zelene, pretože celé územie je prehustené množstvom inžinierskych sietí," skonštatoval Marcel Dzurilla, riaditeľ Sekcie tvorby mestských priestorov MIB.



Najväčším lákadlom by podľa samospráv mala byť športová zóna so skateparkom a parkúrovým ihriskom, súčasťou nového verejného priestoru je aj multifunkčná zóna pre rôzne športy, relaxačná či detská zóna. Jednotlivé zóny v parku oddeľuje zeleň s lavičkami. Priestor skrášľuje aj 37 sakúr, ktoré venovalo japonské veľvyslanectvo, vybudovaná bola tiež dažďová záhrada. V celom parku sú vodopriepustné povrchy. Návštevníci majú k dispozícii pitnú fontánku, pribudlo tiež osvetlenie a kamerový systém.

"Vzhľadom na to, že obyvatelia Bratislavy sú obvykle v strese, keď sa spustí nejaká stavebná činnosť, tento park, ktorý navrhujeme pomenovať Suchá Vydrica, je veľmi príjemným prekvapením. Čerešňová aleja je a bude jeho nádhernou korunou," poznamenala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

S obnovou priestoru sa začalo v máji 2021, celkové náklady z rozpočtu mesta dosiahli 470.000 eur. Rekonštrukcia parku je súčasťou programu obnovy verejných priestorov Živé miesta, ktorého cieľom je modernizácia a skvalitňovanie dlhodobo zanedbaných verejných priestorov v Bratislave.