Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V bratislavskom centre pre utečencov pomohli za tri dni 3226 ľuďom

Na snímke koordinátor počas otvorenia veľkokapacitného asistenčného centra pomoci pre utečencov z Ukrajiny v Bratislave 28. marca 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Okrem stravy tu nájdu utečenci potrebné informácie, priestor na oddych a vybavenie si potrebnej dokumentácie.

Bratislava 31. marca (TASR) - Vo veľkokapacitnom asistenčnom centre pomoci pre utečencov z Ukrajiny v Bratislave na Bottovej ulici pomohli za prvé tri dni od jeho otvorenia 3226 ľuďom. Informovalo o tom na sociálnej sieti hlavné mesto.

Centrum pomoci otvorili v pondelok (28. 3.). Zriadilo ho hlavné mesto v spolupráci so štátom, neziskovým a súkromným sektorom v priestoroch bývalej dočasnej autobusovej stanice na Bottovej. V prípade potreby dokáže obslúžiť až 2500 ľudí za deň.

Okrem stravy tu nájdu utečenci potrebné informácie, priestor na oddych a vybavenie si potrebnej dokumentácie. Oddelenie tu má aj cudzinecká polícia. K dispozícii majú zdravotnú, právnu, psychologickú i sociálnu pomoc. Požiadať môžu aj o dávku v hmotnej núdzi. V centre sú taktiež detské kútiky. Pôsobia tu aj neziskové organizácie a svojich zástupcov tu má i štát.