Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Bratislavskom kraji odhalili 5 vodičov, ktorí nafúkali vyše promile

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

V prvom prípade zastavila policajná hliadka 24–ročnú vodičku na Námestí SNP v Bratislave, keďže nemala rozsvietené svetlá na vozidle.

Bratislava 20. marca (TASR) - Policajné hliadky odhalili počas uplynulej nedele (19. 3.) na území Bratislavského kraja piatich opitých vodičov, ktorí nafúkali viac ako jedno promile. Troch vodičov zadržala polícia v hlavnom meste. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

V prvom prípade zastavila policajná hliadka 24–ročnú vodičku na Námestí SNP v Bratislave, keďže nemala rozsvietené svetlá na vozidle. "Vodička sa po zastavení chcela vymeniť na mieste vodiča so spolujazdcom," približuje polícia s tým, že dychová skúška u nej preukázala 2,23 promile.

Za rovnakú chybu kontrolovala polícia aj 31-ročného vodiča, tentoraz na Suchom mýte v Bratislave. Vodič javil známky požitia alkoholických nápojov, čo potvrdila aj následná dychová skúška. Namerali mu 2,19 promile.

V treťom prípade zastavila hliadka 49–ročného vodiča v Stupave. Dychová skúška u neho preukázala 2,17 promile.

Vo štvrtom prípade viedol 41–ročný vodič motorové vozidlo po Panónskej ceste v Bratislave, kde z pravej strany obehol policajné auto. Za tento priestupok ho hliadka následne zastavila, "alkotest" ukázal 1,60 promile.

Nedeľňajší "alkoholový" deň uzatvoril 39–ročný vodič, ktorého polícia zastavila a kontrolovala v obci Viničné. Počas dychovej skúšky mu namerali 1,27 promile.

"Vodiči boli obmedzení na osobnej slobode a eskortovaní na príslušné policajné oddelenie," približuje polícia. Vodičom opätovne pripomína, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí. Apeluje na nich, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy nepožili.