Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Bratislavskom kraji pribudlo 22 nových prípadov COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Medzi pozitívnymi osobami eviduje RÚVZ importy zo zahraničia, najmä z Ukrajiny, no predovšetkým osoby, ktoré prišli do kontaktu s už pozitívnymi osobami.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Bratislavský kraj eviduje 22 nových pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19. Ide o 13 žien a deväť mužov, pričom najstaršou osobou je 85-ročný muž. Nové prípady okrem hlavného mesta hygienici zaznamenali aj v okresoch Malacky a Senec. Na sociálnej sieti o tom informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) hlavného mesta Bratislavy.

Medzi pozitívnymi osobami eviduje RÚVZ importy zo zahraničia, najmä z Ukrajiny, no predovšetkým osoby, ktoré prišli do kontaktu s už pozitívnymi osobami. "Zaznamenávame taktiež sporadické prípady bez epidemiologickej súvislosti s predchádzajúcimi prípadmi ochorenia COVID-19 v našom kraji," uviedol úrad.

Zároveň hygienici poukázali na to, že do 21. septembra je prerušený výchovno-vzdelávací proces v jednej triede na Základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Za kasárňou v Bratislave, keďže sa u jedného žiaka potvrdil nový koronavírus. Žiaci a pedagogickí pracovníci, ktorí prišli do úzkeho kontaktu s týmto žiakom, sa musia podrobiť desaťdňovej domácej izolácii a odberu biologického materiálu.

"Pokiaľ neabsolvujú PCR test, musia aktívne sledovať svoj zdravotný stav a ak nebudú mať klinické príznaky ochorenia COVID-19 počas posledných troch dní karantény, môžu domácu izoláciu ukončiť," doplnil RÚVZ.

V súvislosti s výskytom nového koronavírusu u detí navštevujúcich ZŠ s MŠ na Trnkovej ulici v Bratislave je do piatka (18. 9.) prerušený výchovno-vzdelávací proces v dvoch triedach. Žiakom a vybranému pedagogickému personálu sa nariadili karanténne opatrenia a taktiež v školskom zariadení prijali príslušné protiepidemické opatrenia z dôvodu zabránenia šíreniu ochorenia COVID-19.