Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Bratislavskom kraji sa opäť pustia do čistenia okolia vodných tokov

Ilustračná fotkaFoto: TASR - Michal Svítok

Cieľom je vyzbierať voľne pohodený odpad v prírode i popri vodných tokoch.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Čistenie obcí, okolia vodných tokov i prírody v povodí Dunaja, Malého Dunaja či rieky Morava prinesie sobotné (22. 4.) podujatie Čistíme náš kraj. Pri príležitosti Dňa Zeme ho organizuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Cieľom je vyzbierať voľne pohodený odpad v prírode i popri vodných tokoch. Prináša so sebou sériu aktivít. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Bratislavský kraj disponuje veľkým prírodným bohatstvom vo forme zásob kvalitnej pitnej vody, ako aj vzácnymi lužnými či karpatskými lesmi a množstvom chránených území. Toto bohatstvo je však v ohrození," pripomína predseda BSK Juraj Droba.

Na území kraja sa tento rok zapojilo do akcie deväť obcí. Okrem obcí sa môžu zapojiť aj mestá a mestské časti, ale aj školy či zariadenia sociálnych služieb. Vrecia na triedený odpad zabezpečuje BSK. Chýbať nebudú ani enviro programy či workshopy venované vode a vzťahu k prírode, ale ani plavby na kanoe, ochutnávka lokálnych produktov, ukážky dravcov či prezentácia ochrany vtáctva.

Séria environmentálnych aktivít vyvrcholí v nedeľu (23. 4.) v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa, kde je pripravený kultúrny program.