Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Bratislavskom kraji sa začali voľby načas, výnimkou je len Tomášov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Obyvatelia Bratislavského kraja volia v 89 mestách a obciach, hlasujú v rámci 580 volebných okrskov.

Bratislava 29. októbra (TASR) – Spojené samosprávne voľby v Bratislavskom kraji sa začali bez problémov, technické problémy zaznamenali len v obci Tomášov (okres Senec). TASR to potvrdili jednotlivé okresné volebné komisie.

"V jednej obci, v Tomášove, sa nemohli začať voľby načas pre technické problémy. Na ich odstránení pracujú," uviedli z okresnej volebnej komisie. Voľby tam budú musieť trvať tým pádom o niečo dlhšie ako do 20.00 h. V okrese Senec sa volí v 75 volebných okrskoch.

Bezproblémový začiatok volieb hlásia v okrese Malacky, kde je 58 volebných okrskov, i z okresu Pezinok s 53 volebnými okrskami. Všetky volebné miestnosti boli otvorené načas. "Všetko je v poriadku," podotkli z okresnej volebnej komisie v Malackách. Rovnako pokojne a bez problémov sa začali voľby aj v okrese Bratislava, ktorý má 394 volebných okrskov. Otvorené načas boli všetky volebné miestnosti.

Obyvatelia Bratislavského kraja volia v 89 mestách a obciach, hlasujú v rámci 580 volebných okrskov. Predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) si môžu vybrať z ôsmich kandidátov, 53 poslancov zvolia takmer zo 400 uchádzačov. Na 89 primátorov a starostov je celkovo približne 260 kandidátov, o 959 miest v mestských, miestnych a obecných zastupiteľstvách sa uchádza skoro 2500 kandidátov.