Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Bratislavskom kraji zaevidovali za minulý týždeň 102 pozitívnych

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Regionálny úrad ubezpečuje, že naďalej intenzívne dohľadáva úzke kontakty pozitívne testovaných.

Bratislava 9. augusta (TASR) – V Bratislavskom kraji eviduje Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava za uplynulý týždeň 102 pozitívnych výsledkov na ochorenie COVID-19. Epidemiologické šetrenia preukázali, že 31 osôb sa vrátilo zo zahraničia, ostatné potvrdené prípady PCR či antigénovými testami boli najmä úzke kontakty pozitívnych osôb. Regionálni hygienici o tom informujú na sociálnej sieti.

Najviac importovaných prípadov bolo z Chorvátska (6), Grécka (5) a Španielska spolu s Ukrajinou (zhodne po 4). Medzi ďalšími krajinami je aj Turecko, Taliansko, Spojené kráľovstvo, Nemecko, Rakúsko či Poľsko. "Pričom 17 osôb nebolo očkovaných, jedna osoba bola čiastočne a 13 osôb bolo riadne zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19," konštatuje RÚVZ Bratislava.

Regionálny úrad ubezpečuje, že naďalej intenzívne dohľadáva úzke kontakty pozitívne testovaných. Nariaďuje tiež potrebné protipandemické opatrenia zamerané na zamedzenie šírenia nového koronavírusu medzi obyvateľmi Bratislavského kraja.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR v súvislosti pandémiou viackrát pripomenulo, že pre všetky krajiny sveta platí všeobecné cestovné odporúčanie - necestovať do zahraničia.