Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Bratislavskom kraji zvíťazil v 2. kole I. Korčok, účasť bola vyššia

Na snímke Ivan Korčok počas príchodu do svojej volebnej centrály v Bratislave v rámci 2. kola prezidentských volieb v sobotu 6. apríla 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Volebná účasť v druhom kole volieb prezidenta SR v Bratislavskom kraji dosiahla 70,93 percenta, bola o takmer 10 percent vyššia ako v prvom kole.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Volebná účasť v druhom kole volieb prezidenta SR v Bratislavskom kraji dosiahla 70,93 percenta, bola o takmer 10 percent vyššia ako v prvom kole. V hlasovaní dominoval Ivan Korčok. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov, ktoré Štatistický úrad (ŠÚ) zverejnil na webe volbysr.sk.

V samotnej Bratislave prišlo v sobotu (6. 4.) voliť 71,23 percenta voličov, z mimobratislavských okresov bola najvyššia účasť v okrese Pezinok - 72,70 percenta. V okrese Malacky dosiahla účasť 65,84 a v okrese Senec 72,29 percenta. Vo všetkých okresoch volebná účasť v porovnaní s prvým kolom stúpla o približne desať percent.

V rámci kraja vyhral Korčok, ktorý získal 65,97 percenta, celkový víťaz volieb Peter Pellegrini dostal 34,02 percenta hlasov. Korčok zvíťazil vo všetkých okresoch Bratislavského kraja, najvýraznejším rozdielom, takmer 38 percent, v Bratislave. Najmenší rozdiel bol v okrese Malacky, kde Korčok zvíťazil rozdielom vyše siedmich percent hlasov.