Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V bratislavskom Novom Meste je o dvoch kandidátov na starostu menej

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Bratislava 30. septembra (TASR) - V bratislavskom Novom Meste sa zúžil počet kandidátov na starostu zo šiestich na štyroch. Podľa aktualizovaného zoznamu zverejneného na webe mestskej časti sa kandidatúry vzdali Simona Timková a Radúz Dula. O hlasy voličov sa tak bude uchádzať štvorica Andrej Árva, Matúš Čupka, Branislav Filipovič a Zuzana Rattajová.

Projektový manažér a miestny poslanec Árva je kandidátom strany Starostovia a nezávislí kandidáti. Zakladateľ Zelenej hliadky a šéf oddelenia životného prostredia a dopravy v Rači Čupka je spoločným kandidátom volebnej koalície zloženej z mestskej strany Team Bratislava, Progresívneho Slovenska a SaS.

Súčasný vicestarosta Nového Mesta Filipovič kandiduje ako nezávislý, rovnako ako nezávislá kandidátka sa uchádza o post starostky kultúrna aktivistka a poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Rattajová.

Súčasný šéf miestnej samosprávy Rudolf Kusý svoj post neobhajuje, keďže sa v jesenných voľbách uchádza o funkciu primátora Bratislavy. Mestská časť tak bude mať po troch volebných obdobiach nového starostu.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.