Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V bratislavskom Pentagone na Stavbárskej ulici sa zamerala na drogy

Snímka z policajného zásahu v bratislavskom Pentagone. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia v stredu (6. 10.) tiež zaistila materiál s obsahom neznámej kryštalickej látky u ďalšieho 34-ročného muža.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Polícia pokračuje v kontrolách v bytovke Pentagon na Stavbárskej ulici v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa. Posledná policajná kontrola bola zameraná na drogovú trestnú činnosť, v rámci ktorej bol zadržaný muž. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Veronika Martiniaková.

V rámci policajnej kontroly bol zadržaný 33-ročný Michal S., ktorý po predchádzajúcej výzve zasahujúcich policajtov vytiahol z vrecka nohavíc jedno plastové vrecko s obsahom neznámej kryštalickej látky a vysypal ho na zem.

"Osoba bola zadržaná a predvedená na Obvodné oddelenie PZ vo Vrakuni. Pri predvádzaní muž kládol aktívny odpor a odmietal nasadenie služobných pút. Policajt v zmysle zákona musel použiť donucovanie prostriedky, a to hmaty, chvaty, údery a kopy sebaobrany. Zaistený materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie, ktoré potvrdilo prítomnosť metamfetamínu," priblížila Martiniaková. Vyšetrovateľ PZ preto muža obvinil pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Polícia v stredu (6. 10.) tiež zaistila materiál s obsahom neznámej kryštalickej látky u ďalšieho 34-ročného muža. "Ten mal hliadke PZ tvrdiť, že je to pervitín. Takto zaistený materiál bol zaslaný Kriminalistickému a expertíznemu ústavu Policajného zboru. V tomto prípade bolo zo strany polície začaté trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť," dodala Martiniaková.