Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V bratislavskom Starom Meste otvorili nové Denné centrum G52

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Využívať priestory budú napríklad miestne kluby dôchodcov. Okrem stretnutí seniorov sa tam budú organizovať rôzne diskusie s odborníkmi, ale aj osobnosťami kultúrno-spoločenského života.

Bratislava 23. mája (TASR) - V bratislavskom Starom Meste otvorili v utorok nové Denné centrum G52. Stať sa má miestom stretnutí, workshopov, aktivít, vzdelávania či sociálneho poradenstva. Priestor môžu využívať staromestskí seniori, osoby s ťažkým zdravotným postihnutím či nepriaznivým zdravotným stavom, ale aj rodičia a starí rodičia s deťmi a vnúčatami.

"Cieľom je, aby sa stalo miestom stretnutí, pohody, pochopenia, realizácie aj oddychu. Miestom bez bariér, nielen tých architektonických, kde našou činnosťou, aktivitami a poradenstvom predídeme fenoménu osamelosti a izolovanosti najmä starších ľudí," skonštatovala vedúca oddelenia inklúzie a sociálnych vecí miestneho úradu Janka Langová.

Využívať priestory budú napríklad miestne kluby dôchodcov. Okrem stretnutí seniorov sa tam budú organizovať rôzne diskusie s odborníkmi, ale aj osobnosťami kultúrno-spoločenského života. Popri programe, ktorý je zameraný na duševný rozvoj, sociálne poradenstvo a záujmovú činnosť, sú pripravené aj cvičenia pilates, hodiny francúzštiny či tréningy pamäti.

Denné centrum na Grösslingovej ulici bude otvorené každý pracovný deň, aktivity budú realizované od 9.00 do 17.00 h. Centrum je registrované ako bezplatná sociálna služba pre cieľové skupiny obyvateľov mestskej časti v registri sociálnych služieb. V budúcnosti je mestská časť pripravená otvoriť priestor aj v iné dni a časy, a teda reflektovať na záujem obyvateľov. Samospráva nevylučuje, že ho v budúcnosti otvorí aj počas víkendov.