Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V bratislavskom Starom Meste udelili Ceny Archanjela Michala

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Okrem ocenení Archanjela Michala odovzdala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová piatim osobnostiam Ďakovné listy.

Bratislava 5. októbra (TASR) – Nezisková organizácia Dobrý dom, ktorú zriadilo bratislavské Staré Mesto, udelila prvýkrát Ceny Archanjela Michala. Ocenila nimi za nezištnú pomoc tých, ktorí pomohli druhým v núdzi či v náročnej životnej situácii. Cenu si odnieslo sedem osobností a dve organizácie. TASR o tom informoval hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Za prínos v oblasti sociálnej a humanitárnej pomoci bola ocenená Veronika Karšaiová zo staromestského zariadenia opatrovateľskej služby, štatutár občianskeho združenia (OZ) Stopa Pavol Sabela, štatutárny zástupca OZ Imobilio Jozef Griač a zakladateľka Asociácie pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC) Ľubomíra Slušná-Franz.

Za prínos v oblasti zdravotníctva dostala ocenenie lekárka a onkologička Daniela Sejnová a riaditeľka pre stratégiu v MultiplexDX Petra Lipnická. Za prínos v oblasti kultúry si ocenenie odniesla redaktorka Štefánia Kačalková. Spomedzi organizácií bola za prínos v oblasti humanitárnej pomoci ocenená nezisková organizácia Mareena a Maltézska pomoc Slovensko.

"Obetavosť a nasadenie, ktoré pri svojej práci nominovaní aj ocenení odvádzajú, dnes nie je všade samozrejmosťou. Preto je dôležité všímať si týchto ľudí a vyzdvihnúť ich prácu," skonštatovala komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská, ktorá bola popri Magde Vášáryovej a Pavlovi Čekanovi jednou z prizvaných osobností komisie.

Okrem ocenení Archanjela Michala odovzdala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová piatim osobnostiam Ďakovné listy. Odniesla si ich predsedníčka Komory opatrovateliek Slovenska Dana Grafiková, pedagogička a zakladateľka Cirkevného konzervatória v Bratislave Eva Malatincová, zakladateľ tanečného klubu spoločenských tancov TK Danube Bratislava Andrej Mičunek, veliteľka Dobrovoľného hasičského zboru Bratislava – Staré Mesto Jana Dobrovičová a predseda Národnej rady občanov so zdravotným postihnutím v SR Branislav Mamojka.

Nezisková organizácia Dobrý dom vznikla v septembri 2020. Jej hlavným poslaním je poskytovanie a podpora všeobecne prospešných služieb v oblasti sociálnej pomoci, humanitárnej starostlivosti, v oblasti vzdelávania, výchovy a rozvoja telesnej kultúry či služby v oblasti sociálnej prevencie a osvety. Je tiež oprávnená poskytovať príspevky, dotácie alebo granty na projekty v daných oblastiach.