Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V bratislavských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Trasa je alternatívou k rušnej asfaltke, ktorú využívajú peší turisti spolu s množstvom cyklistov a vznikajú tu konfliktné situácie, informuje mesto.

Bratislava 5. januára (TASR) – V bratislavských mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu. Tri kilometre dlhý úsek vedie od Sparísk nad Peknou cestou v smere na Biely kríž. Na sociálnej sieti o tom informujú Mestské lesy v Bratislave.

"Trasa je alternatívou k rušnej asfaltke, ktorú využívajú peší turisti spolu s množstvom cyklistov a vznikajú tu konfliktné situácie. Vo voľné dni je tu už príliš plno, pre peších sme preto vybudovali samostatný chodník lesom, kde nájdu pokoj," spresnila mestská príspevková organizácia.

Nová trasa je určená pre peších turistov a bežcov. Aktuálne je možné využívať prvú polovicu trasy, ktorá už je dokončená. Do začiatku rekreačnej sezóny dokončia Mestské lesy v Bratislave aj zvyšný úsek v smere na Biely kríž. Trasa bude súčasťou Štefánikovej magistrály. "Režim na asfaltovej ceste zostane rovnaký, t. j. zmiešaná cesta pre peších, cyklistov a autá údržby lesoparku," uviedla organizácia.

Trasa sa začína na Spariskách pri informačnej tabuli a momentálne končí na Prostrednom vŕšku, kde sa ľudia pripoja na pôvodnú asfaltku v smere na Biely kríž (červená značka). V teréne je trasa dočasne označená šípkami na stromoch a drevenými kolíkmi v zemi, kým nebude hotové turistické značenie.