Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Brezne môžu o vydanie karty požiadať seniori, budú mať zľavy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Projekt sa ujal a mesto sa v ňom rozhodlo pokračovať. V tomto roku vydalo 1798 kariet.

Brezno 12. septembra (TASR) – V minulom roku mesto Brezno spustilo projekt Senior karty, ktorého cieľom je podporiť a zviditeľniť drobných podnikateľov, ako aj pomôcť seniorom. Projekt sa ujal a mesto sa v ňom rozhodlo pokračovať. V tomto roku vydalo 1798 kariet. Informuje o tom samospráva na svojej webstránke.

"V meste ste si mohli všimnúť prevádzky označené žltou nálepkou s nápisom: Táto prevádzka poskytuje zľavu pre držiteľov Senior karty. Prevádzky poskytujú seniorom rôzne zľavy a mesto im na základe zmluvy zabezpečuje reklamu na svojej webovej stránke a dvakrát ročne v regionálnom týždenníku," uvádza magistrát.

Vyzýva prevádzky, ktoré majú záujem sa do projektu zapojiť, aby sa písomne kontaktovali na adresu mesta. Zároveň upozorňuje seniorov s trvalým pobytom v Brezne, ktorí dovŕšia v tomto roku 60 rokov veku, ale i starších, ktorí sa v minulom roku neregistrovali, aby využili túto možnosť. Registrácia sa uskutoční 19. až 22. septembra a 26. až 29. septembra v Dennom centre Prameň na Rázusovej ulici cez okno od hlavnej cesty. Je možná len osobne, prípadne tak môžu urobiť príbuzní alebo iná blízka osoba seniora.