Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

V Brezne spustili novinku pre seniorov, karta im umožní využívať zľavy

Na archívnej snímke Mestský úrad v Brezne. Foto: TASR Branislav Račko

Cieľom projektu je jednak pomôcť seniorom, ale tiež zviditeľniť malých podnikateľov, ktorí poskytujú rôzne služby v horehronskej metropole.

Brezno 23. januára (TASR) - Breznianska samospráva spustila projekt Senior karta pre ľudí nad 60 rokov, ktorá im zhruba v 30 prevádzkach v meste označených žltou nálepkou a textom umožní využívať rôzne zľavy. Prihlásení záujemcovia si ju môžu prevziať do 26. januára a 2. a 9. februára v Dennom centre Prameň. Treba si priniesť občiansky preukaz a zaplatiť eurový poplatok. Informovalo o tom Brezno na svojom webe s tým, že z celkového počtu 5336 seniorov o kartu požiadalo 1900.

"Vzhľadom na to, že ide o novinku, záujem bol relatívne veľký. Mnohí sa začali ozývať po danom termíne, čo sme žiaľ nemohli akceptovať z dôvodu náročnosti procesu spojeného s výrobou kariet a administratívou," uvádza vedúca odboru starostlivosti o obyvateľa magistrátu Janka Lemberková.

Podľa nej sú medzi prevádzkami napríklad optiky, lekárne, reštaurácie, masérske služby, požičovne náradia, papiernictvá a iné. Výhody budú rôzne, tie si prevádzky určili individuálne. Poskytnú najmä percentuálne zľavy z nákupu v rôznej výške a väčšinou sa nevzťahujú na akciový tovar.