Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavský kraj doposiaľ eviduje 56 prípadov delta variantu COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Väčšina z týchto ľudí nebola zaočkovaná proti ochoreniu COVID-19.

Bratislava 27. júla (TASR) – V Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) doposiaľ evidujú celkovo 56 prípadov variantu delta nového koronavírusu. Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave s tým, že v období od 26. júna do 9. júla zaznamenal 43 pozitívnych, u ktorých sa sekvenovaním vzoriek biologického materiálu potvrdil variant delta. Z nich sa 30 osôb vrátilo zo zahraničia vrátane ich úzkych kontaktov.

Išlo najmä o pobyty v zahraničí ako služobná cesta, dovolenka či návrat z krajiny trvalého pobytu na Slovensko za prácou. "Variant delta bol zistený aj u osôb, ktoré v zahraničí neboli, pričom išlo najmä o úzke kontakty týchto pozitívnych osôb, prípadne sporadický výskyt prípadov bez vzájomnej spojitosti. Tieto osoby nemali vedomosť o kontakte s pozitívnou osobou na COVID-19," spresnil úrad. Väčšina z týchto ľudí nebola zaočkovaná proti ochoreniu COVID-19. Pozitívne prípady sa vyskytli vo všetkých okresoch Bratislavského kraja.

Pozitívne testovaným osobám bola podľa RÚVZ Bratislava nariadená domáca izolácia a taktiež karanténa u osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s infikovanými osobami.