Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V bytovke v Trebišove sa v noci zrútila podlaha, k zraneniam nedošlo

V jednom z bytov v rómskej osade na Záhradnej ulici v Trebišove došlo v noci na utorok k prepadnutiu panelovej časti podlahovej plochy, na ktorej bola umiestnená posteľ so spiacimi osobami. Celkovo sa v tom čase v izbe nachádzalo sedem osôb, k žiadnym zraneniam nedošlo. Trebišov 15. novembra 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

Byt sa nachádza na prvom poschodí, k udalosti došlo krátko po 1.30 h z doposiaľ nezistených príčin.

Trebišov 15. novembra (TASR) – V jednom z bytov na Záhradnej ulici v Trebišove došlo v noci na utorok k prepadnutiu panelovej časti podlahovej plochy, na ktorej bola umiestnená posteľ so spiacimi osobami. "Celkovo sa v tom čase v izbe nachádzalo sedem osôb, k žiadnym zraneniam nedošlo," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Byt sa nachádza na prvom poschodí, udalosť sa stala krátko po 1.30 h z doposiaľ nezistených príčin. Po prijatí oznámenia boli na miesto vyslané všetky záchranné zložky. Prišli aj predstavitelia mesta Trebišov, ktoré je vlastníkom tejto bytovej jednotky v rómskej osade. Výška spôsobenej škody doposiaľ vyčíslená nebola.

Po páde podlahovej plochy už obyvatelia bytu noc nestrávili vo svojom obydlí. "Od 6.00 h krízový štáb mesta vyhlásil mimoriadnu situáciu a v súvislosti so vzniknutou situáciou hľadá adekvátne riešenie," uviedla hovorkyňa.

Polícia miesto udalosti zadokumentovala a po vykonaní neodkladných úkonov začal poverený príslušník trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

Hovorkyňa mesta Martina Mištaničová pre TASR potvrdila, že nájomný byt je v správe Bytového podniku mesta Trebišov. Situáciu rieši krízový štáb mesta. "Pre ľudí s platným zmluvným nájomným vzťahom s bytovým podnikom zo zasiahnutého vchodu zabezpečuje dočasné náhradné ubytovanie. Mesto v krátkom čase vytvorí pre ľudí zasiahnutých touto udalosťou stanové mestečko v priestoroch skladov civilnej ochrany," informovala. Mesto zabezpečuje statický posudok časti bytového domu, spracováva zoznam obyvateľov s platným nájomným vzťahom a zabezpečuje najnutnejšie hygienické potreby pre dočasne ubytovaných.

"Mesto Trebišov požiadalo o spoluprácu Okresný úrad v Trebišove - odbor krízového riadenia pri budovaní stanového mestečka pre dočasne ubytovaných. Takisto spolupracuje s Technickými službami mesta Trebišov na prevoze materiálu určeného na výstavbu stanového mestečka v priestoroch skladov civilnej ochrany v Trebišove," konštatovala hovorkyňa radnice.

Celkovo sa v byte v čase nehody nachádzalo 14 ľudí. Vo vedľajšej izbe spal jeden z obyvateľov Zoltán Kováč. "Niečo buchlo, mysleli sme, že spadla linka. Syn ma zobudil a povedal, že spadol panel do pivnice a sú tam deti," opísal udalosť pre TASR s tým, že nikomu sa nič nestalo.