Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V bytovom dome v Senici unikala neznáma látka

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Situácia v bytovom dome je pod kontrolou, žiadne osoby neboli zranené a čaká sa na výsledky rozborov odobratých vzoriek.

Senica 14. júla (TASR) – V bytovom dome na Štefánikovej ulici v Senici bol nahlásený v pondelok (14. 7.) podvečer výskyt neznámej dráždivej látky. Informáciu potvrdila Mária Zaťková z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranárskeho zboru (HaZZ) v Trnave.

Únik oznámil jeden z obyvateľov domu. "Zasahujúci príslušníci zo Senice a Trnavy prieskumom zistili, že v byte na ôsmom poschodí je cítiť neznámy štipľavý zápach. Uskutočnili kontrolné merania analyzátormi látok v ovzduší, ako aj odbery vzoriek, ktoré budú analyzované v kontrolnom chemickom laboratóriu," uviedla Zaťková.

Hasiči vykonali aj kontrolné merania na prítomnosť zemného plynu, ktoré sa nepotvrdil. Záchranári preventívne nariadili evakuáciu štyroch bytových jednotiek. "Mesto pripravilo náhradné ubytovanie, ktoré využila jedna osoba v seniorskom veku. S presťahovaním jej pomohli príslušníci mestskej polície, ostatní sa situáciu rozhodli vyriešiť pomocou rodiny a známych," uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský.

Situácia v bytovom dome je pod kontrolou, žiadne osoby neboli zranené a čaká sa na výsledky rozborov odobratých vzoriek.