Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V bývalej sklárskej obci Utekáč v referende odvolávajú starostku

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Starostka Zuzana Paľašová považuje referendum a konanie poslancov za osobný útok. Poslanci svoje konanie opierajú o konkrétne starostkine kroky.

Utekáč 5. mája (TASR) - Obyvatelia Utekáča v okrese Poltár odpovedajú v dnešnom referende na otázku, či súhlasia so zotrvaním Zuzany Paľašovej vo funkcii starostky.

Ako pre TASR povedal predseda okrskovej referendovej komisie Ivan Šáli, účasť je zatiaľ primeraná miestnym pomerom a predpokladajú, že do 22.00 h príde do referendovej miestnosti viac ako polovica obyvateľov. Starostke už pritom vyslovila nedôveru väčšina poslancov obecného zastupiteľstva.

Zuzana Paľašová považuje referendum a konanie poslancov za osobný útok. Poslanci svoje konanie opierajú o konkrétne starostkine kroky.

Tu bude player


"Bolo tam viacero krokov, ktoré starostka urobila bez súhlasu zastupiteľstva a je tam aj podozrenie z porušenia niekoľkých zákonov. Teraz dávame obyvateľom šancu, aby sa vyjadrili aj oni. Ak by referendum nebolo úspešné, poslanci, ktorí vyslovili starostke nedôveru, odstúpia zo svojich postov. V každom prípade Utekáč čakajú doplňujúce komunálne voľby," dodal Šáli.