Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Čavoji začali s opravou hlavnej prístupovej cesty do obce

Na snímke odtrhnutá časť prístupovej cesty tretej triedy pred obcou Čavoj 19. novembra 2020. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Časť prístupovej cesty tretej triedy sa odtrhla ešte v septembri 2020, obec následne vyhlásila mimoriadnu situáciu.

Čavoj 6. septembra (TASR) - Vybraný dodávateľ začal v týchto dňoch s rekonštrukciou hlavnej prístupovej cesty do Čavoja v okrese Prievidza, ktorej časť sa pred dvoma rokmi odtrhla. TASR to potvrdila starostka Anna Gulášová.

Zdržanie prác spôsobili komplikácie vo verejnom obstarávaní. Súťaž na dodávateľa rekonštrukcie cesty ukončila Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja (SC TSK) ešte v apríli tohto roka. Náklady na sanačné a rekonštrukčné práce odhadla na 839.128 eur bez dane z pridanej hodnoty. Víťaz verejného obstarávania odmietol podpísať zmluvu, dôvodom mal byť nárast cien stavebných materiálov, tovarov a služieb. Cestári po rokovaní uzatvorili zmluvu s firmou, ktorá skončila druhá v poradí.

Gulášová začiatok prác na rekonštrukcii cesty a sanácii zosuvu podľa svojich slov víta. Obec, ako i všetci obyvatelia boli totiž z hlavnej cesty zúfalí. "Výstavba je tu v poslednej dobe celkom výrazná a cesta je preťažená množstvom áut, ktoré tam chodia," spomenula pred časom.

Časť prístupovej cesty tretej triedy sa odtrhla ešte v septembri 2020, obec následne vyhlásila mimoriadnu situáciu. TSK v tom roku v novembri spolu s obcou zabezpečil výstavbu obchádzkovej trasy, ktorú môžu využívať aj väčšie nákladné autá.