Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V celom lesoparku v Bratilave platí Zóna 30, pripomínajú mestské lesy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Počas uplynulých rokov sa mestské lesy zamerali na zníženie počtu áut v lese, obmedzovanie povoleniek i kontroly ilegálnych vjazdov.

Bratislava 22. marca (TASR) - V celom lesoparku v Bratislave platí Zóna 30. Danú rýchlosť musia dodržiavať všetky autá s povolením na vjazd. Pripomínajú to Mestské lesy v Bratislave. Ide o ďalšie opatrenie na zvýšenie komfortu pre návštevníkov, peších i cyklistov.

"Dopravné značenie bolo osadené na vjazdoch do lesa, rovnako na vybraných úsekoch pribudli aj nástreky na asfalt," konštatujú mestské lesy. O súčinnosť požiadali aj políciu, ktorá na vybraných úsekoch začala s meraním rýchlosti.

Cieľom dlhodobej snahy je vytvárať pokojné a bezpečné prostredie na oddych a šport v prírodnom prostredí. Počas uplynulých rokov sa mestské lesy zamerali na zníženie počtu áut v lese, obmedzovanie povoleniek i kontroly ilegálnych vjazdov. Tento rok pristúpili k ďalšiemu opatreniu. Súvisí s tým, že lesopark využívajú na prejazd aj iné subjekty, napríklad susedné lesy, zásobovanie, odvozy dreva či dodávatelia prác.