Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Bratislave oslávia Francúzi v utorok svoj deň hudbou i gastronómiou

Francúzske oslavy štátneho sviatku, výročia dobytia parížskej Bastily na Hlavnom námestí v Bratislave vo štvrtok 11. júla 2013. Foto: FOTO TASR/Pavel Neubauer

Oslavy sa uskutočnia v spolupráci s Francúzsko-slovenskou obchodnou komorou, Francúzskym inštitútom na Slovensku a Magistrátom Bratislavy.

Bratislava 11. júla (TASR) - Pestrý kultúrny program, trh francúzskych výrobkov a pochutín i aktivity špeciálne venované deťom pripravuje Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku. Bude to v rámci osláv štátneho sviatku Francúzska v utorok 14. júla na Hlavnom námestí v Bratislave.

Po oboch stranách námestia sa od 14. do 20. hodiny uskutoční trh s francúzskymi výrobkami. Rôzne spoločnosti a značky ponúknu ochutnávku francúzskych jedál a špecialít, ale i predaj svojich produktov. V strede tejto "francúzskej dediny" budú pre návštevníkov k dispozícii stoly a stoličky. Na pódiu sa v niekoľkohodinovom kultúrnom programe predstavia viaceré hudobné skupiny so šansónmi, bretónskymi a inými piesňami. Organizátori sľubujú aj javiskovú show s vlajkami.

Oslavy sa uskutočnia v spolupráci s Francúzsko-slovenskou obchodnou komorou, Francúzskym inštitútom na Slovensku a Magistrátom Bratislavy. Okrem toho aj vďaka podpore rastúceho počtu francúzskych ekonomických partnerov na Slovensku.