Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V centre Považskej Bystrice vyrástol hmyzí domček s vtáčou búdkou

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Rudolf Ženiš

Považskobystrická radnica chce v zelených projektoch pokračovať aj naďalej.

Považská Bystrica 25. októbra (TASR) – V centre Považskej Bystrice osadili hmyzí domček s vtáčou búdkou. Radnica ich chce v rôznych lokalitách mesta osadiť viac ako dve desiatky. Ako informovalo mesto Považská Bystrica na sociálnej sieti, hmyzie domčeky a vtáčie búdky osádzajú vďaka úspešnému projektu Zelene mesto – živé mesto. Celkovo ich bude v rôznych lokalitách 22.

„Hmyzí domček sa nemôže osadiť kdekoľvek, preto sme vytipovali niekoľko miest popri rieke Domanižka, na Kalvárii či v Manínskej tiesňave. V mestských častiach sa bude nachádzať napríklad v Milochove, pri Stanici mladých turistov. Súčasťou každej lokality budú aj informačné tabuľky. Na ich obsahovej forme sa podieľali pracovníci Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici,“ informuje mesto.

Považskobystrická radnica chce v zelených projektoch pokračovať aj naďalej. Už na jar budúceho roku vyrastie v časti zelenej plochy pod Tromi vežami prvá biodiverzitná lúka plná lúčnych kvetov.

„Okrem nej vyberáme ďalšie vhodné lokality, aby čo najviac prispela k ochrane biodiverzity v mestskom prostredí,“ doplnila radnica na sociálnej sieti.