Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Požiar historickej budovy v Revúcej budú hasiť do neskorého večera

Požiar historickej budovy hotela Kohút v centre Revúcej už zlikvidoval takmer celú strechu. Foto: TASR/Ján Siman

Pri požiari sa nadýchalo splodín niekoľko hasičov. Traja boli ošetrení na mieste, jeden bol podľa hovorcu prevezený do nemocnice.

Revúca 5. júla (TASR) - Požiar historickej budovy hotela Kohút v centre Revúcej už zlikvidoval takmer celú strechu.

Hasičom sa plamene nepodarilo úplne skrotiť ani po piatich hodinách. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater, na mieste zasahuje 32 hasičov a 14 kusov techniky.

Hasičom ohlásili požiar krátko pred 13.00 h na tiesňovú linku. Hasičská jednotka z Revúcej však mohla už len skonštatovať, že požiar je v rozsiahlom štádiu, preto okamžite požiadali o posily.

Tu bude player


"Na mieste zasahujú záchranári z piatich staníc. Využívame 14 kusov techniky, no požiar sa nám doteraz nepodarilo zlikvidovať. Pracujeme vo vysokom teple, čo sa podpísalo pod zdravotné problémy štyroch hasičov. Dvoch ošetrili na mieste, ďalší dvaja boli prevezení do nemocnice. O príčinách požiaru zatiaľ nie je možné hovoriť," povedal Piater.

Požiar historickej budovy hotela Kohút v centre Revúcej už zlikvidoval takmer celú strechu.
Foto: TASR/Ján Siman


Foto: TASR/Ján Siman


Tu bude player



Vlastníkom budovy historického hotela z roku 1875 je akciová spoločnosť Slovmag Lubeník. V meste Revúca to boli najreprezentatívnejšie priestory. Celá budova v centre bola kompletne zrekonštruovaná. Jej priestory využívali aj podnikatelia, mali tu administratívne sídla.

Foto: TASR/Ján Siman
Na jeseň plánovali v budove privítať aj prezidenta SR Ivana Gašparoviča. "Je to katastrofa pre celé naše mesto, pretože to boli najreprezentatívnejšie priestory. Časť osláv výročia Prvého slovenského gymnázia sme chceli sústrediť práve v jej priestoroch," skonštatovala primátorka Revúcej Eva Cireňová. Podľa jej slov je historická hodnota budovy nevyčísliteľná.

Podľa posledných odhadov hasičov budú v hasení pokračovať do neskorých večerných hodín.