Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

V centre Trenčína zredukovali vývoz odpadu na 4 dni v týždni

Pohľad na Trenčiansky hrad, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Pre občanov žijúcich v centre mesta sa mení vývozný deň ich nádoby.

Trenčín 6. decembra (TASR) – Od začiatku decembra vyvážajú odpad z centra Trenčína z uličných nádob len štyrikrát do týždňa a nie každý deň ako doteraz, informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová s tým, že zredukovanie vývozu sa dotkne prevádzok v centre mesta i obyvateľov.

Vzhľadom na pandemickú situáciu, zníženú mobilitu ľudí a uzatvorené prevádzky nie je potrebné robiť vývozy odpadu z centra mesta každý deň, preto bude frekvencia vývozu znížená zo sedemkrát týždenne na štyrikrát týždenne. Vývoz sa bude robiť v pondelok, stredu, piatok a sobotu,“ informovala hovorkyňa.

Prevádzky, ktoré boli zvyknuté vykladať vrecia s odpadom každý deň, budú po novom vykladať vrecia s odpadom k najbližšej uličnej nádobe len v tieto dni (pondelok, streda, piatok, sobota) a to v čase od 8.00 do 9.00 h. Potom zabezpečí ich odvoz zberová spoločnosť.

Pre občanov žijúcich v centre mesta sa mení vývozný deň ich nádoby. Doteraz nádobu na komunálny odpad vykladali na vývoz vo štvrtok, aktuálne ju budú musieť vykladať v stredu. Táto zmena bude platiť od tohto týždňa až do odvolania. Znamená to, že vývoz z 9. decembra už bude presunutý na 8. decembra,“ zdôraznila Ságová.