Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

V charitatívnom tábore v Dunajskej Strede oddychuje 120 detí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Deti majú zabezpečený bohatý kultúrny a športový program. Dnes navštívili ZOO a Prezidentský palác v Bratislave.

Dunajská Streda 25. júla (TASR) - Tohto roku sa už tretíkrát podarilo zorganizovať občianskemu združeniu Pro regio Danubia charitatívny detský tábor Mostík-Hidacska v hoteli Therma v Dunajskej Strede.

S nápadom zorganizovať charitatívny detský tábor pre deti z regiónov postihnutých prírodnými katastrofami, ako i pre deti z rodín so zlou sociálnou situáciou prišiel poslanec NR SR József Nagy (Most-Híd) pred tromi rokmi. Informoval TASR jedna z organizátoriek Lívia Bódis.

"Pôvodným zámerom bolo i zblížiť deti oboch národností, a preto je snaha organizátorov v každom ročníku zostaviť zmiešané tábory. Tento rok sa, aj vďaka viac ako 70 sponzorom, Mostíka zúčastní 120 detí v dvoch turnusoch od 15.7 do 27.7.," uviedla Bódis s tým, že deti sú z ipeľského, medzičilizského a dunajskostredského regiónu.

Podľa jej ďalších slov majú deti zabezpečený bohatý kultúrny a športový program. Dnes navštívili ZOO a Prezidentský palác v Bratislave. Vo štvrtok (26.7.) sa uskutoční rozlúčkový večer v Dunajskej Strede za prítomnosti Józsefa Nagya a sponzorov, na ktorom vystúpia deti s programom, ktorý si pripravili ako poďakovanie za možnosť stráviť pekné dni v charitatívnom detskom tábore.