Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

V Devínskej Novej Vsi zmodernizujú miestny rozhlas

Mestská časť má zavedený miestny rozhlas od roku 1953.

Bratislava 8. mája (TASR) – V bratislavskej Devínskej Novej Vsi sa chystajú zmodernizovať miestny rozhlas. Koncom apríla samospráva dostala od Ministerstva financií SR dotáciu na jeho rekonštrukciu a údržbu vo výške 10.000 eur.

Mestská časť má zavedený miestny rozhlas od roku 1953. Hoci priebežne robili jeho servis a sieť dobudúvali, po toľkých rokoch, aj vzhľadom na mohutnú výstavbu nových štvrtí, chýba pokrytie signálom v mnohých častiach obce. "Nejde však len o nové štvrte. Sú miesta, kde už pôvodná sieť nie je funkčná, respektíve, kde jej dosah nie je dostatočný," vysvetlil starosta Milan Jambor. Rozsiahlu rekonštrukciu teda potrebuje.

Podľa starostu je miestny rozhlas dôležitý nielen na bežné informovanie Devínskonovovešťanov, ale má význam aj ako doplnkový informačný prostriedok z hľadiska civilnej ochrany. "Jeho výhodou je okamžité informovanie obyvateľstva aj o vzniku mimoriadnej udalosti," podotkol.

Mestská časť požiadala o dotáciu vo februári tohto roku a v súčasnosti pripravuje verejné obstarávanie na dodávateľa rekonštrukcie. Projekt bude spolufinancovať minimálne do výšky desať percent.