Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V DFN Košice narastá počet hospitalizovaných detí s ochorením COVID-19

Na snímke Detská fakultná nemocnica (DFN) v Košiciach 10. septembra 2021. Foto: TASR - František Iván

Od 10. novembra platí v DFN okrem určených výnimiek zákaz návštev.

Košice 11. novembra (TASR) – V Detskej fakultnej nemocnici (DFN) Košice od začiatku tretej vlny pandémie postupne narastá počet hospitalizovaných detí s ochorením COVID-19. Kým v septembri bolo v DFN hospitalizovaných celkovo 11 pacientov s týmto ochorením, v októbri sa ich počet strojnásobil a vyšplhal sa na 33.

Aktuálne máme na detskom infekčnom oddelení (DIO) hospitalizovaných 11 detí a troch ich sprievodcov s potvrdeným ochorením COVID-19. Všetci sú v stabilizovanom stave,“ uviedol ďalej vo štvrtok pre TASR medicínsky námestník nemocnice Martin Mráz. Zhodnotil, že v tretej vlne pandémie zatiaľ v DFN nebol zaznamenaný ťažší priebeh ochorenia COVID-19 vyžadujúci použitie umelej pľúcnej ventilácie.

Podľa primárky DIO Dany Hudáčkovej deti prichádzajú do nemocnice pre ťažkosti s dýchaním, kašeľ, bolesti na hrudníku a teploty. Zvyšujúci sa počet hospitalizovaných súvisí podľa nej s celkovou "covidovou situáciou" v regióne.

V očkovacom centre DFN od septembra podali spolu 1004 dávok vakcíny od spoločnosti Pfizer deťom vo veku 12 až 17 rokov. Od októbra prebieha v nemocnici aj očkovanie rizikových, päť až 11-ročných detí.

Od 10. novembra platí v DFN okrem určených výnimiek zákaz návštev.