Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V dodávke s migrantmi pri Mníchovej Lehote bolo i šesť detí

Snímka z miesta zadržania. Foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Išlo o 23 sýrskych utečencov, z toho šesť maloletých osôb v sprievode svojich dospelých príbuzných, ktorých policajti zadržali a odovzdali Mobilnej jednotke Policajného zboru Banská Bystrica.

Mníchova Lehota 27. septembra (TASR) - V dodávke s migrantmi zo Sýrie, ktorú policajti zastavili v pondelok (26. 9.) pri Mníchovej Lehote (okres Trenčín), sa nachádzalo i šesť maloletých osôb. Ich neoprávneným pobytom na území Slovenskej republiky sa polícia zaoberá. TASR o tom v utorok informoval vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

"Biely Mercedes Vito zastavila hliadka trenčianskej pohotovostnej motorizovanej jednotky. Vodič hliadke uviedol, že vezie migrantov," uviedol Slivka.

Išlo podľa neho o 23 sýrskych utečencov, z toho šesť maloletých osôb v sprievode svojich dospelých príbuzných, ktorých policajti zadržali a odovzdali Mobilnej jednotke Policajného zboru Banská Bystrica.

"Cudzinci nemali pri sebe žiadny platný cestovný doklad a ani iné povolenie, ktoré by ich oprávňovalo zdržiavať sa na území Slovenskej republiky. Z dôvodu podozrenia z neoprávneného pobytu na území Slovenska ich hliadka mobilnej jednotky podľa zákona o pobyte cudzincov predviedla na útvar," priblížil hovorca.

Migrantom podľa neho ustanovili tlmočníka z arabského jazyka, policajti všetkým predvedeným ustálili totožnosť a štátnu príslušnosť. "V súčasnosti vykonávame úkony v súvislosti s ich neoprávneným pobytom na území Slovenskej republiky," dodal.