Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Dolnom Kubíne pokračujú systematické opravy ciest

Ilustračná foto Foto: TASR – František Iván

Dolnokubínska radnica vydala v záujme plynulého priebehu prác povolenie na čiastočnú uzáveru predmetnej miestnej komunikácie na Pelhřimovskej ulici.

Dolný Kubín 26. júla (TASR) – Systematické rekonštrukcie miestnych komunikácií v Dolnom Kubíne pokračujú aj v letných mesiacoch. Popri lokálnych opravách sa radnica snaží zameriavať na to, aby sa každý rok opravovali aj celé ulice. V súčasnosti sa začala obnova miestnej komunikácie na Pelhřimovskej ulici na sídlisku Veľký Bysterec.

"V opravách ciest v našom meste pokračujeme systematicky. Znamená to, že nejde len o kozmetické opravy povrchu, ale o hĺbkovú rekonštrukciu. Pelhřimovská ulica nadväzuje na ulicu Športovcov, ktorú sme rozsiahlym a dôsledným spôsobom zrekonštruovali v minulosti," povedal primátor mesta Ján Prílepok.

Rekonštruovaná ulica podľa neho patrí medzi frekventovanejšie nielen z pohľadu domácich obyvateľov sídliska, ale aj návštevníkov akvaparku či priľahlých športovísk. Ako zdôraznil, už dlhodobo bola vo veľmi zlom až nevyhovujúcom stave

Dolnokubínska radnica vydala v záujme plynulého priebehu prác povolenie na čiastočnú uzáveru predmetnej miestnej komunikácie na Pelhřimovskej ulici. "Z uvedených dôvodov prosíme vodičov motorových vozidiel v dotknutom úseku, aby svoje vozidlá odstavovali tak, aby neboli prekážkou pri realizácii stavebných prác, rešpektovali osadené prenosné dopravné značenie a vyšli v ústrety požiadavkám zodpovedných pracovníkov," ozrejmil vedúci odboru dopravy na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Miroslav Kosmeľ.

Predpokladaný termín ukončenia prác je naplánovaný na koniec augusta 2021. Mesto má na práce v rozpočte vyčlenených 200.000 eur.