Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V domove dôchodcov v Klížskej Nemej je 56 nakazených koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Celé zariadenie je v súčasnosti v karanténe a platí v ňom zákaz návštev.

Komárno 24. septembra (TASR) – V Domove dôchodcov v Klížskej Nemej v okrese Komárno sa novým koronavírusom nakazilo 56 ľudí. Infikovaných je 41 klientov zariadenia a 15 zamestnancov, potvrdila hygienička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Komárne Denisa Masárová, upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Podľa jej slov majú všetci infikovaní ľahší priebeh ochorenia. „Jedna klientka zariadenia bola počas víkendu hospitalizovaná v komárňanskej nemocnici s inou diagnózou, vyšetrenia potvrdili prítomnosť nového koronavírusu. Na základe tohto prípadu sme otestovali ďalších klientov a personál zariadenia,“ skonštatovala regionálna hygienička.

Celé zariadenie je v súčasnosti v karanténe, platí v ňom zákaz návštev, prijaté boli všetky potrebné opatrenia. Domov dôchodcov je rozpočtovou organizáciou v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Klížska Nemá. Hlavná budova má izby s celkovou kapacitou 72 osôb, kapacita penziónu v areáli domova je 18 osôb. „Pozitívne testovaných klientov sme umiestnili v jednej budove, kde sa o nich stará pozitívne testovaný personál, negatívne testovaní klienti sú v druhom objekte,“ uviedla Masárová. Podľa jej slov pracovníci RÚVZ situáciu v zariadení monitorujú a sledujú zdravotný stav všetkých klientov i zamestnancov.