Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Dubnici nad Váhom monitorujú statickú dopravu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Cieľom merania je na základe získaných údajov vytvoriť čo najlepšie podmienky pre parkovanie obyvateľov, uviedol odborný referent investičnej výstavby dubnickej radnice Adam Minárech.

Dubnica nad Váhom 26. mája (TASR) – Zistenie miery zaťaženia parkovísk a pozemných komunikácií je hlavným cieľom monitoringu statickej dopravy v Dubnici nad Váhom. Potrvá mesiac vždy tri dni v týždni. Informoval o tom odborný referent investičnej výstavby dubnickej radnice Adam Minárech.

"Pracovníci sú poverení merať statickú dopravu v meste na účel zistenia miery zaťaženia parkovania, ako aj parkovania vozidiel na komunikáciách, a tým vznikajúce prípadné dopravné obmedzenia. Vodičov prosíme o zhovievavosť a rešpektovanie monitorovania, ktoré slúži na účely mesta a mapovanie parkovacej situácie na jeho území. Cieľom merania je na základe získaných údajov vytvoriť čo najlepšie podmienky pre parkovanie obyvateľov," vysvetlil Minárech.

Ako dodal, statickú dopravu v meste budú merať vždy v pondelok, v stredu a v sobotu v čase od 10.00 h do 12.00 h, od 14.00 h do 16.00 h a od 20.00 h do 22.00 h.