Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Dubnici nad Váhom začnú s jesenným zberom objemného odpadu

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dubnica nad Váhom aj v tomto roku prostredníctvom technických služieb ponúka obyvateľom možnosť bezplatného odvozu objemného odpadu z miesta bydliska priamo na zberný dvor.

Dubnica nad Váhom 2. septembra (TASR) - Technické služby mesta (TSM) Dubnica nad Váhom začnú od budúceho týždňa s jesenným zberom objemného odpadu. Informovala o tom konateľka TSM Vladimíra Klačanská.

Mesto Dubnica nad Váhom podľa nej aj v tomto roku prostredníctvom technických služieb ponúka obyvateľom možnosť bezplatného odvozu objemného odpadu z miesta bydliska priamo na zberný dvor. Okrem jari sa zber objemného odpadu koná aj vždy na jeseň.

"Táto služba je pre všetkých obyvateľov, ktorí sa potrebujú zbaviť menšieho množstva objemného odpadu a nemajú možnosť odviezť ho na zberný dvor v rámci vlastných kapacít," priblížila konateľka.

Objemný odpad, ako nábytok, dvere, umývadlá, WC, koberce, dosky, matrace a iné, môžu obyvatelia vykladať ku kontajnerovým stojiskám podľa vopred stanoveného harmonogramu v predvečer zberu, prípadne v deň zberu, najneskôr však do 6.30 h.

S odvozom začnú TSM v pondelok (5. 9.) v lokalite Za železničnou traťou, postupne budú pokračovať v ďalších lokalitách mesta. Jesenný zber objemného odpadu ukončia 10. októbra.