Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Dúbravke sa uskutoční piata Spomienka na Deža

Na archívnej snímke si bratislavská Dúbravka koncertom uprostred sídliska v parku na Fedákovej ulici pripomenula hudobníka, režiséra a dramaturga Deža Ursinyho 21. septembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Vstup na podujatie je voľný. Pripravuje ho občianske združenie Spomienka na Deža, realizuje sa s finančnou podporou rezortu dopravy.

Bratislava 2. septembra (TASR) - V parku na Fedákovej ulici v bratislavskej Dúbravke sa 10. septembra uskutoční piaty ročník spomienkového podujatia na Deža Ursinyho Spomienka na Deža. Patronát nad podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová. TASR o tom informovala Lucia Marcinatová z tlačového referátu mestskej časti.

Výtvarnú časť podujatia podľa nej zastúpia deti zo základnej školy Pri kríži pod vedením výtvarníčky Zuzany Rybaničovej, klienti dielní Centra sociálnych služieb Karola Matulaya či umelci zo stredných umeleckých škôl v Bratislave a Žiline. "Ateliér maľby Octopus pod vedením Michaely Rázusovej Nociarovej pripravuje tvorbu priamo v parku," informovala.

Na akcii okrem iných vystúpia česká kapela Buty, kapela Klady kľudu či Definitívum. Piesne z muzikálu Neberte nám princeznú zaznejú v podaní skupiny Toddler Punk a speváckeho zboru Superar. "Dežove piesne zaspieva jeho syn Jakub, ktorý sa stará a rozvíja otcov odkaz," píše sa na webe dúbravského domu kultúry.

Vstup na podujatie je voľný. Pripravuje ho občianske združenie Spomienka na Deža, realizuje sa s finančnou podporou rezortu dopravy. Podporili ho tiež Bratislava Tourist Board, Bratislavský samosprávny kraj či Bratislavské kultúrne a informačné stredisko. "Akcia sa stala súčasťou mestského festivalu Kultúrne leto," doplnila Marcinatová.

Dežo Ursiny žil v bratislavskej Dúbravke na Fedákovej ulici od roku 1976 až do konca svojho života v roku 1995. Od roku 2018 stojí v blízkosti jeho bydliska pamätník Listovanie, v tom istom roku sa premiérovo uskutočnila aj Spomienka na Deža.