Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

V Dúbravke sa uskutoční už piaty ročník Spomienky na Deža

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Patronát nad podujatím prevzala už druhý rok prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Pevninu detstva, ktorá je našou súčasťou, priblíži v sobotu (10. 9.) už piaty ročník festivalu umenia pod názvom Spomienka na Deža. Program venovaný tvorbe a odkazu Deža Ursinyho sa odohrá v parku na Fedákovej ulici v Bratislave, v blízkosti miesta, kde hudobník býval.

"Podujatie spojí generácie, odkazy na detstvo, hudobné spomienky, výtvarníkov, slovenských a českých muzikantov i tvorenie v priamom prenose. Kultúrny festival sa začne pred 14.00 h a potrvá do 22.00 h," priblížila hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Dodala, že z hudobných hostí vystúpi aj ostravská skupina Buty, v programe zaznejú i piesne z Muzikálu Neberte nám princeznú, diela hudobnej legendy odohrajú rôzni interpreti, piesne zaspieva aj syn Deža Ursinyho Jakub.

"Výtvarná časť festivalu spojí tvorenie detí blízkej Základnej školy Pri kríži, klientov dielní Centra sociálnych služieb Karola Matulaya a mladých umelcov zo stredných umeleckých škôl v Bratislave a Žiline," informovala hovorkyňa.

Patronát nad podujatím prevzala už druhý rok prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Dežo Ursiny žil v bratislavskej Dúbravke na Fedákovej ulici od roku 1976. Tu tvoril, hral, písal a v roku 1995 aj zomrel.