Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Dudinciach testujú ľudí bez vážnejších problémov

Ilustračná snímka, testovanie. Foto: TASR/AP

Mesto má len jeden volebný obvod, pre hostí z kúpeľov tak museli vytvoriť druhé testovacie miesto.

Dudince 31. októbra (TASR) – Testovanie na ochorenie COVID-19 je v Dudinciach v Krupinskom okrese plynulé a bez vážnejších problémov. Pre TASR to v sobotu potvrdil primátor mesta Dušan Strieborný. „Ráno pred otvorením odberných miest nás trošku zdržalo testovanie všetkých 30 dobrovoľníkov, keďže testy a ostatný materiál prišli len v noci,“ spomenul.

Ako dodal, samospráve pomohlo, že má spracovaný časový harmonogram testovania obyvateľstva podľa ulíc a pripravené tri kompletné testovacie tímy. Výhodou tiež podľa neho je, že Kúpele Dudince testujú svojich klientov aj zamestnancov s rodinnými príslušníkmi na samostatnom odbernom mieste, čo je približne 500 až 550 ľudí.

Mesto má len jeden volebný obvod, pre hostí z kúpeľov tak museli vytvoriť druhé testovacie miesto. „Chceme zabezpečiť, aby sa testovanie občanov a návštevníkov ubytovaných v hoteloch a v kúpeľných domoch robilo buď v rôznom čase, alebo na dvoch rôznych miestach,“ poznamenal minulý týždeň primátor. Hostia sa počas víkendu môžu otestovať v kúpeľnom parku.