Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Galante do konca januára možno podať návrhy na ocenenia mesta

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Návrhy sa môžu týkať oblastí vzdelávanie, veda a technika, umenie a kultúra, zdravotníctvo a bezplatné darcovstvo krvi, tiež verejno-prospešné práce a ochrana životného prostredia.

Galanta 10. januára (TASR) – Galanta chce cenou mesta, cenou primátora a ďakovným listom vzdať úctu tým svojim obyvateľom a rodákom, ktorí sa v roku 2022 pričinili o jej reprezentáciu a dosiahli významné pracovné, študijné či športové výsledky. Návrhy na udelenie ocenení môžu Galanťania podávať do 31. januára. Informuje o tom radnica na svojom webe.

Návrhy sa môžu týkať oblastí vzdelávanie, veda a technika, umenie a kultúra, zdravotníctvo a bezplatné darcovstvo krvi, tiež verejno-prospešné práce a ochrana životného prostredia. Ocenení môžu byť aj občania za svoje pôsobenie v oblasti pôdohospodárstva a priemyslu, publicistiky a verejného života, sociálnej starostlivosti, charity i bezpečnosti a záchrany života. Z predložených návrhov následne príslušná komisia mestského zastupiteľstva vyberie ocenených a predloží návrh na schválenie primátorovi mesta a poslaneckému zboru.

Vlani mesto napríklad ocenilo Cenou mesta Galanta lekárku Alžbetu Császarovú za starostlivosť, obetavosť, odborný a ľudský prístup k pacientom a takisto kolektív zamestnancov Nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša za neúnavnú a obetavú starostlivosť o pacientov, za obetavú pomoc a zmiernenie náporu na nemocnicu počas pandémie ochorenia COVID-19.