Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Na Gymnáziu v Myjave sa po týždni opäť učí

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Myjavské gymnázium bolo jediným v Trenčianskom kraji, kde štrajk ani po vyhlásení odborárov neprerušili. Ak výsledky rokovaní nedopadnú podľa ich predstáv, nevylučujú, že budú štrajkovať opäť.

Myjava 3. decembra (TASR) – V Gymnáziu v Myjave sa dnes po týždňovom štrajku začalo opäť vyučovať. TASR o tom informovala riaditeľka školy Danka Michálková s tým, že čakajú na výsledky rokovaní odborárov s premiérom a podľa jeho výsledkov sa v škole zariadia. Myjavské gymnázium bolo jediným v Trenčianskom samosprávnom kraji, kde štrajk ani po vyhlásení odborárov neprerušili.

"V minulom týždni sme prvé tri dni štrajkovali, ďalšie dva dni síce študenti i pedagógovia v škole boli, no nevyučovalo sa. Učitelia debatovali so študentmi o význame protestov. Dnes čakáme na výsledky rokovaní, ak by nedopadli podľa našich predstáv, nevylučujeme, že opäť budeme štrajkovať," povedala Michálková.

Zamestnanci Gymnázia v Myjave pokračovali v štrajku aj napriek tomu, že školské odbory ho v stredu 28. novembra prerušili. Vydali vyhlásenie, v ktorom podporujú školy pokračujúce v štrajku aj napriek rozhodnutiu školských odborov a štrajkového výboru.

"Sme znechutení a pobúrení, že odbory prerušili štrajk bez pádneho dôvodu. My sa s tým nestotožňujeme a štrajkom chceme vyjadriť podporu tým učiteľom, ktorí v ňom pokračujú. Situácia je rovnaká ako pred začiatkom štrajku, nechápeme rozhodnutie ukončiť ho. Pôvodne sa malo štrajkovať až do splnenia našich požiadaviek. Je to totálne bahno, školstvo padá na úplné dno," povedal minulý týždeň zástupca riaditeľky Radim Kovařík.