Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Handlovej bude 14 odberných miest, v Bojniciach päť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obe samosprávy zároveň pristúpili k ďalším opatreniam v súvislosti so šírením nového koronavírusu a mestské úrady (MsÚ) fyzicky pre verejnosť zatvorili.

Handlová/Bojnice 29. októbra (TASR) - Plošné testovanie antigénovými testami budú môcť obyvatelia nadchádzajúci víkend absolvovať na 14 odberných miestach v Handlovej a na piatich v Bojniciach. V Handlovej sa budú môcť zúčastniť na odberoch prevažne v priestoroch škôl, kde bude k dispozícii viac tímov, Bojnice vyčlenili priestory podobné volebným okrskom.

Handlovčania budú môcť absolvovať odbery v Základnej škole (ZŠ) Mierové námestie, ZŠ Morovnianska cesta, zdravotnom stredisku, strednej odbornej škole, dome kultúry, sídle Hateru a ZŠ Školská. Exteriérové odberné miesto bude pri bani na Štrajkovej ulici, drive-thru na Námestí baníkov. V požiarnej zbrojnici v Novej Lehote bude odber iba v sobotu (31. 10.) a v Dome kultúry v Morovne iba v nedeľu (1. 11.).

Bojnická samospráva zriadila odberné miesta podobné volebným okrskom. Obyvatelia a klienti miestnych kúpeľov sa budú môcť dať otestovať v kultúrnom centre na Hurbanovom námestí, centre voľného času, červenom kútiku bojnickej nemocnice a Dome kultúry v Dubnici. Bližšie informácie nájdu obyvatelia na stránke mesta, v tejto súvislosti im radnica odporúča, aby využili miesta podľa prislúchajúcich ulíc a časy podľa priezviska.

Obe samosprávy zároveň pristúpili k ďalším opatreniam v súvislosti so šírením nového koronavírusu a mestské úrady (MsÚ) fyzicky pre verejnosť zatvorili. „Zamestnanci MsÚ v Handlovej pracujú naďalej v normálnom pracovnom režime, služby budú poskytovať výlučne prostredníctvom telefonickej a emailovej komunikácie. Osobné návštevy osôb sú možné iba v prípade vybavovania nevyhnutnej agendy súvisiacej s výkonom prác matričného úradu,“ priblížila ďalej hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Handlovská samospráva podľa nej zároveň obnovila linku na nákupy základných potravín, liekov a drogérie pre osamelých seniorov, ľudí v karanténe a odkázaných obyvateľov. Informácie nájdu na internetovej stránke mesta.