Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Handparku v Handlovej pribudne aktívna rekreačná zóna

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Po prieskume trhu mesto tiež zakúpilo športové vybavenie a hracie prvky, ako sú petangové gule, tulivaky, flipcharty, šachové figúrky či stolnotenisové súpravy.

Handlová 22. júna (TASR) - Mesto Handlová začalo v Handparku s budovaním aktívnej rekreačnej zóny s komunitným rozmerom. Nákup športového vybavenia, hracích prvkov a prípravné práce hradilo z grantu nadácie a vlastných zdrojov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Hlavným zámerom projektu je vytvorenie aktívnej rekreačnej zóny s komunitným rozmerom v Handparku, ktorý má veľký potenciál stať sa centrom oddychu pre obyvateľov a návštevníkov mesta," uviedla Paulínyová.

Samospráva podľa nej získala z dotačnej schémy Nadácie COOP Jednota 6000 eur a z vlastného rozpočtu pridala ďalších približne 6000 eur na čiastočnú obnovu spevnených plôch, prípravné práce na osadenie hracích prvkov a zakúpenie kontajnera, ktorý bude slúžiť na realizáciu malých komunitných aktivít a uloženie materiálu.

Po prieskume trhu mesto tiež zakúpilo športové vybavenie a hracie prvky, ako sú petangové gule, tulivaky, flipcharty, šachové figúrky či stolnotenisové súpravy. V Handparku osadí aj dva betónové stolnotenisové stoly a dve exteriérové šachovnice.

"Spevnené plochy v parku si vyžadujú aj do budúcnosti ešte viaceré úpravy, ktoré bude mesto realizovať postupne. Lokalita postupne opeknieva tiež vďaka záhradníkom mestskej spoločnosti Hater-Handlová. Postupne dochádza k obnove zelene a revitalizácii stromov, mesto tam osadilo aj koše, ktoré odolajú vandalom a vybudovalo malú bežeckú dráhu," dodala Paulínyová.