Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

V Hanušovciach nad Topľou dokončili rekonštrukciu kultúrneho domu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prvá etapa rekonštrukcie bola podľa primátora zameraná na hrubú stavbu, v rámci ktorej opravili strechu, vymenili okná, zateplili budovu, vymenili tepelné rozvody, inštalovali nový kotol a radiátory.

Hanušovce nad Topľou 26. mája (TASR) - Kultúrny dom v Hanušovciach nad Topľou prešiel rozsiahlou rekonštrukciou. Práce trvali sedem rokov a do budovy a zariadenia investovali 1,2 milióna eur. Ako pre TASR uviedol primátor mesta Štefan Straka, opravy financovali z dotácií aj rozpočtu mesta.

Prvá etapa rekonštrukcie bola podľa primátora zameraná na hrubú stavbu, v rámci ktorej opravili strechu, vymenili okná, zateplili budovu, vymenili tepelné rozvody, inštalovali nový kotol a radiátory. V druhej etape sa zamerali na opravu doplnkových priestorov, ako schodisko a vestibul. Poslednou fázou bola rekonštrukcia hlavnej sály, ktorá stála 300.000 eur.

Podľa primátora kládli dôraz na akustiku. "Mali sme tu naozaj veľmi dobrých projektantov a inžinierov, ktorí nám poradili, ako to spraviť tak, aby aj zvuk, aj svetlo, aj rôzne efekty boli na úrovni 21. storočia," uviedol.

Vytvorili tak multifunkčný priestor, ktorý budú môcť využívať aj na divadelné, hudobné a filmové predstavenia. Vynovené priestory sú prístupné i pre imobilných návštevníkov a rodičov s deťmi.

Kapacita hlavnej sály sa zvýšila na 350 divákov prechodom z kresiel na stoličky. "Najbližšie, čo nás čaká, je zvyšovanie počtu parkovacích miest," dodal Straka.